Vlad Caraș, medalie de aur la Jocurile Francofoniei

Scoala reșițeană de lupte și-a arătat din nou valoarea, de această dată la Jocurile Francofoniei. Reșițeanul Vlad Caraș a cucerit la Abidjan în Coasta de Fildeș, medalia de aur la categoria 97 de kg, aceasta fiind cea de a doua medalie din cel mai prețios metal cucerită de luptătorii români, după cea a timișoreanului David Dobre la categoria 65 de kg.

În total, luptătorii au adus până acum 7 medalii din cele 16 câștigate de delegația României. Tot în întrecerile de ieri, luptătoarea Cătălina Axente a câștigat argintul la 75 de kg. Alte medalii, au fost adăugate la zestrea României de Alina Georgiana Zaharia și Alex Manole care au cucerit aurul la tenis de masă în proba de dublu mixt și de atleții Roxana Bîrcă, învingătoare la 10.000 de metri, probă în care Monica Mădălina Florea a terminat a treia. Tot o medalie de bronz a câștigat și Cristian Bujin la triplusalt.

România participă cu 57 de sportivi, la 6 discipline, atletism, tenis de masă, lupte libere și africane, judo, baschet feminin, ciclism pe șosea, la a opta ediție a Jocurilor Francofoniei, găzduită până în 30 iulie de orașul Abidjan din Coasta de Fildeș.

De același autor

Related Articles