F. Bodog se află la Agenția Europeană pentru Medicamente

O vizită la Londra, vor face ministrul sănătăţii, Florian Bodog, şi cel delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, împreună cu preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin.

Discuţiile programate astăzi, la sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente au loc după ce Guvernul a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea, la Bucureşti, a acestei instituţii.

Premierul Mihai Tudose a precizat că amplasarea în ţara noastră a unei astfel de agenţii europene ar contribui la creşterea rolului şi vizibilităţii României ca stat membru, iar această oportunitate trebuie valorificată.

      Expertiza substanţială în sectorul medical este unul dintre atuuri.

Comisia Europeană va examina proiectele şi va face propria evaluare până la 15 septembrie, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Londra în acest moment este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principale responsabilităţi protecţia şi promovarea sănătăţii publice prin evaluarea şi supravegherea medicamentelor destinate uzului uman.   RRA

Cele mai citite

Related Articles