Preşedintele Klaus Iohannis, în judeţele Harghita, Covasna şi Vrancea

Am foarte mare încredere în dumneavoastră, în capacitatea dumneavoastră de a face în continuare din această relaţie dintre minoritate şi majoritate una de succes“, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis care efectuează o vizită de lucru în judeţele Harghita, Covasna şi Vrancea.

“Apreciez foarte mult echilibrul de care dă dovadă marea majoritate a aleşilor locali din judeţele Harghita şi Covasna. Adesea v-aţi constituit într-un liant între minoritate şi majoritate şi aţi reuşit astfel să creaţi o punte între actul decizional local şi central.

Din păcate, însă, de prea multe ori realităţile din judeţele dvs., locuite în majoritate de maghiari, sunt interpretate de o parte sau de alta într-o manieră care dezbină, care nu face decât să accentueze diferenţele şi să promoveze ostilitatea.

Intoleranţa, respingerea celor de altă etnie, indiferent dacă sunt practicate de reprezentanţi ai minorităţilor sau ai majorităţii sunt căi sigure pentru blocarea evoluţiei atât a comunităţilor cât şi a ţării în ansamblu. La fel cu izolarea acestor comunităţi, nu este de natură să favorizeze progresul, dimpotrivă.

Tocmai participarea la viaţa publică a întregii societăţi este cea care conduce la o mai bună apărare a intereselor legitime ale acestor comunităţi”, a declarat şeful statului azi la Miercurea Ciuc.

“Am ţinut în mod special să vin în această zonă minunată, cu oameni puşi pe treabă, pentru a vă cunoaşte. După cum probabil aţi aflat deja, agenda mea de azi cuprinde mai multe acţiuni.

Sunt sigur că aerul de aici şi decorul natural deosebiţ dar mai ales oamenii, mă vor face nu numai să-mi amintesc cu plăcere întâlnirea noastră, dar şi să mă întorc cât de curând. Am venit aici să vă ascult cu foarte mare atenţie.

Sunt sigur că doar prin dialog şi printr-un parteneriat autentic, nu unul mimaţ între reprezentanţii de la centru şi cei locali pot fi găsite cele mai bune soluţii la dificultăţile pe care le întâmpinaţi”, a mai spus preşedintele.

Şeful statului participă la dezbaterea “Coerenţă şi transparenţă – exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna“, la care sunt prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din cele două judeţe.   RRA

Cele mai citite

Related Articles