Hamilton îi egalează pe Clark și Prost

54

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a obţinut a 4-a sa victorie consecutivă în Marele Premiu al Marii Britanii, disputat duminică pe circuitul de la Silvestone, a 10-a cursă a calendarului de Formula 1.

Hamilton, care i-a egalat în palmares la victorii pe circuitul de la Silverstone pe Jim Clark şi Alain Prosţ ambii cu câte 5, a redus diferenţa faţă de Sebastian Vettel (Ferarri) în clasamentul piloţilor la doar un punct. Germanul s-a clasat al 7-lea, după ce în ultimul tur de circuit a suferit o pană. Podiumul a fost completat de finlandezii Valtteri Bottas (Mercedes) şi Kimi Raikkonen (Ferrari). Doar Jim Clark a mai obţinut 4 succese consecutive în MP al Marii Britanii, în anii ’60, dar doar 3 pe circuitul de la Silverstone, restul fiind la Aintree şi Brands Hatch.

Carlos Sainz (Torro Rosso) şi Fernando Alonso (McLaren Honda) au abandonat pentru a doua cursă consecutivă, după cea din Austria.

În clasamentul piloţilor, Vettel conduce cu 177 puncte, urmat de Hamilton 176, Bottas 154, Daniel Ricciardo 117, Raikkonen 98, Max Verstappen 57 etc.

La constructori, Mercedes conduce cu 330 puncte, urmată de Ferrari 275, Red Bull 174, Force India 95, Williams 41, Toro Rosso 33, Haas F1 29, Renault 26, Sauber 5, McLaren 2,scrie Agerpres.ro