[FOTO-VIDEO] Gala fotbalului reşiţean, prilej de revedere după 20 de ani

250

Gala fotbalului reşiţean, ediţia a II-a a avut loc sâmbătă, 15 iulie în incinta arenei Gloria din oraş. Peste 30 de foşti jucători de la cele două mari cluburi ale Reşiţei au răspuns prezent la invitaţia organizatorilor.

O “gală” a fotbalului nu poate avea loc decât în teren şi neapărat sărbătorită prin fotbal. Aşa s-a întâmplat şi la această a doua ediţie când cele două formaţii s-au aflat faţă în faţă, ca pe vremuri. S-au prezentat echipele, stafful tehnic, cel medical, brigada de arbitri şi nu în ultimul rând, preşedinţii celor două cluburi.

În aplauzele tuturor au salutat publicul, printre alţii, din partea Metalului din Reşiţa: Doru Popa, Valentin Boșca, Petre Panescu, Marius Cepoi, Valentin Ciucur, Cristian Bercsenyi, Laszlo Vaștag, Leontin Doană, Costel Neagu, Mircea Bătrânu, iar pentru Gloria Reşiţa: Laurenţiu Furdui, Victor Roșca, Tibi Kapornyai, Gheorghe Zsizsik, Radu David, Florin Dincă, Romeo Rus, Lavinius Copăceanu, Marcu Florescu, Costică Croitoru. Unii au evoluat în meciul demonstrative, alţii au stat pe banca de reserve şi şi-au încurajat foşti colegi, printre aceştia fostul internaţional Dorinel Munteanu, Octavian Rus. Au luat pulsul de la marginea terenul foştii mari preşedinţi de club Marius Popescu şi Ilie Pătruică.

“Este destul de emoționantă această întâlnire, în sensul că pe unii dintre ei nu i-am vazut de mult, pe unii chiar de vreo 10 – 12 ani. Cu domnul Roșu, care a jucat și la CSM și la Gloria, m-am întâlnit acum, după 20 de ani. Au trecut mulți ani peste noi. Mă simt bine că mă întâlnesc cu acești copii minunați. Majoritatea din ei, au trecut prin mâna mea, ca președinte, și la CSM și la Gloria. Aceste întâlniri cred că sunt benefice pentru toată lumea. Ne aducem aminte de timpurile trecute”, a declarat fostul preşedinte de club din Valea Domanului, Marius Popescu, acum oficial în cadrul Asociaţiei Judeţe de Fotbal Caraş – Severin.

N-au lipsit cei doi medici sportivi, Ioan şi Ionel Şerbescu, iar întâlnirea a fost oficiată de o brigadă, care i-a avut în componenţă, la centru pe George Chitucea, şi la tuşă pe fiul acestuia, Cristian. Şi cunoscutul antrenor al Reşiţei, Victor Roşca a observat meciul amintindu-şi de vremurile de glorie ale fotbaliştilor reşiţeni.

Fost portar Gheorghe Popa spune că este un lucru lăudabil, organizarea acestei gale. “Este senzațional faptul că am reușit să ne întâlnim după un an de zile. Din păcate iar ne-au dat o lecție cei de la Gloria, sunt mai mulți decât noi. Sperăm că odată cu trecerea anilor, dacă va continua tradiția, să atragem spectatorii mai mult de partea noastră, chiar și sponsorii și să fie o acțiune în care să ne bucurăm de fotbal și de reîntâlnire, în primul rând”.

Spectatorii s-au bucurat de prezenţa în teren a celor care le-au adus bucurie şi făceau să vibreze tribunele, să răsune Valea Domanului, i-au aplaudat şi îi apreciază şi acum, la fel ca şi atunci.

“Îmi face mare plăcere să mă revăd cu foștii colegi și am o stare de emoție, că după atâta vreme ne revedem. Pe unii nu i-am văzut de vreo 15 – 20 de ani”, a declarat Octavian Rus.

“M-au invitat să fiu alături de ei. Mă bucur foarte mult. Vin aici cu mare drag în fiecare an și îmi pare bine că azi m-am întâlnit cu foștii colegi și îi văd pe toți sănătoși”, a declarat Costel Neagu.

Scorul n-a contat în această întâlnire, care de s-a încheiat echitabil, 2-2 şi a intrat în “prelungiri”, în repriza  a III-a. Revederea a fost cât se poate de plăcută, unii întâlnindu-se după 15 ani de pauză. Au fost oferite diferite distincţii celor care şi-au adus contribuţia la evoluţia fotbalului din Banatul de Munte pe plan naţional, dar şi internaţional.

Cristina Corocan

2 COMENTARII

  1. Pacat ca au fost uitati multi alti sportivi si antrenori , pe care nu i-au anuntat nimeni de acesta intalnire !

  2. M-as fi bucurat sa-l vad invitat si pe antrenorul de exceptie Ioan Kiss !

Comments are closed.