[FOTO] [UPDATE] Circulația a fost reluată la Țăndărei

69

 

Circulaţia feroviară în judeţul Ialomiţa, între Ţăndărei şi Murgeanca, a fost reluată pe ambele fire, după un accident care s-a produs ieri dimineaţă.

Un tren de marfă care transportă peste 900 de tone de benzină a deraiat, iar două vagoane cisternă s-au răsturnat.

Au fost golite de combustibil, iar în zonă a fost împrăştiat material absorbant. Pompierii au acţiont la faţa locului timp de zeci de ore şi au inclus în perimetrul de izolare a zonei şi locuinţele din apropierea Gării Ţăndărei

Circulaţia feroviară este închisă în staţia Ţăndărei după ce două vagoane din compunerea unui tren de marfă, încărcate cu combustibil lichid, s-au răsturnat, sâmbătă dimineaţa, la intrare în staţia Ţăndărei, informează CFR Infrastructură.

UPDATE ora 14.20

Compania CFR Călători informează că deoarece circulaţia feroviară pe linia Ţăndărei – Murgeanca este în continuare închisă, la trenurile cu plecare din Constanţa şi Buzău şi care au ca destinaţie finala Buzău, Constanţa şi Galaţi, transportul pasagerilor se va realiza cu mijloace auto între Movila – Murgeanca şi retur.

În consecinţă, trenul Regio 8224 Constanta (plecare 16.08) – Feteşti (plecare 18.02) – Movila – Ţăndărei – Murgeanca – Buzău va circula până la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanţa Murgeanca – Buzău.

Similar, trenul Regio 8223 Buzău (plecare 16.20) – Murgeanca – Ţăndărei – Movila – Feteşti – Constanţa va circula până la Murgeanca, de la Murgeanca la Movila se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanţa Movila – Constanţa.

De asemenea, trenul InterRegio 1971 Constanţa (plecare 18.35) – Feteşti (sosire 19.48) – Movila – Ţăndărei – Murgeanca – Galaţi va circula pana la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanta Murgeanca – Galaţi.

Pe de altă parte, ca urmare a închiderii circulaţiei în staţia Tăndărei, trenul Regio 8036 Constanţa – Feteşti (plecare 13.24) – Ţăndărei (sosire 13.59) este anulat pe distanţa Ţăndărei – Feteşti; iar trenul Regio 8571 Ţăndărei (plecare 14.59) – Feteşti (sosire 15.34) este anulat pe întreaga distanţă.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor pentru parcursul neefectuaţ conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.

………………………………..

Compania precizează că echipele de intervenţie (ISU şi CFR SA) aflate la faţa locului intervin pentru ridicarea vagoanelor răsturnate iar circulaţia feroviară rămâne închisă până la degajarea liniei.

Călătorii aflaţi în trenurile înscrise în circulaţie şi care tranzitează zona Făurei-Feteşti vor fi transbordaţi cu mijloace auto între staţiile CF Murgeanca şi Movila. 

sursa foto: CFR Infrastructura