Atenție la drumeţie! Sunt vipere pe Valea Cernei

Zona Văii Cernei este cunoscută ca o zonă viperină şi odată cu încălzirea vremii, pe traseele turistice din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei a început să se simtă prezenţa viperelor.

“Până în prezent s-a semnalat prezenţa viperelor în special în zonele cu stâncărie, cum ar fi traseele către Domogledul Mare, Crucea Albă, Cheile Feregari. În acest an, până acum, nu au fost muşcături ale viperelor în zonă şi sperăm să nu fie probleme de acest gen! Nu există ser antiviperin în zonă şi, din câte ştiu, cel mai apropiat ar fi la Drobeta Turnu Severin”, ne-a declarat Codruţ Pârvu – specialist în cadrul Administraţiei Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Numeroşi turişti care ajung pe Valea Cernei pornesc pe traseele turistice din împrejurimile staţiunii Băile Herculane, care sunt şi zonele preferate ale viperelor! “Turiştii trebuie să fie neapărat echipaţi cu bocanci şi pantaloni lungi şi atenţie mare pe unde calcă, pentru că de obicei viperele aud zgomotele şi se îndepărtează, numai dacă vipera este luată prin surprindere, e posibil să muşte!”, ne-a precizat Codruţ Pârvu.

Paul-Sever SMADU

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles