Aplauze pe ritmuri de Jazz! 5.000 de oameni au vibrat la unison

Şi în cea de-a treia zi a festivalului de Jazz de la Gărâna, Poiana Lupului a fost plină de iubitori ai acestui stil de muzică veniţi din toată ţara dar şi din străinătate. Bill Frisell Trio
şi Omar Sosa Quarteto Afro Cubano au fost atracţia serii, o confirmă şi directorul festivalului, Marius Giura.

E public mult la Gărâna în acest an şi din fericire şi vremea a ţinut cu noi şi afişul a fost atractiv. Omar Sosa Quarteto Afro Cubano, un muzician de mare forţă, unul dintre cei mai importanţi ai scenei mondiale, în momentul de faţă. Un proiect care îmbină muzica africană cu cea cubaneză, un jazz contemporan european. Bill Frisell Trio au fost la Gărâna şi în urmă cu câţiva ani dar într-o altă formulă şi clar au făcut senzaţie în această seară cu acest jazz clasic reinterpretat”, ne-a declarat directorul festivalului Marius Giura.

Publicul a fost în delir. Aproximativ 5.000 de oameni au vibrat la unison pe acelaşi ritm… de JAZZ. În timp ce unii au crescut cu acest stil de muzică, alţii au venit aici pentru aerul curat şi peisajul de vis care nu face altceva decât să-ţi încarce bateriile, susţin câţiva tineri prezenţi la acest festival.

Mă simt excelent, e un vibe bun aici şi practic m-am născut cu acest stil de muzică, vin aici încă de când eram în burtica mamei mele. Atmosfera este super faină eu sunt din Timişoara şi vin în fiecare an. Pentru mine jazz-ul este un stil de viaţă, am venit din Bucureşti şi sunt uimit de organizare, totul e bine pus la punct, nu am ce să le reproşez organizatorilor. Am vibrat toată noaptea pe aceste ritmuri americane, am venit tocmai din Londra pentru acest festival şi credeţi-mă că merită tot efortul”.

Aplauze pe ritmuri de Jazz! Aşa s-a încheiat concertul celor de la Omar Sosa. Oamenii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat frenetic. Manifestarea s-a încheiat în jurul orei 3.00 dimineaţa, iar publicul numeros a rezistat până la final.

 

Astăzi de la ora 19.00 în Poiana Lupului, iubitorii de jazz sunt aşteptaţi la ultima seară a festivalului: John Scofield, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, Uberjam Band, Bobo Stenson Trio sunt doar câţiva dintre renumiţii jazzmani care vor încheia această ediţie a festivalului de la Gărâna.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles