Tenis: Andy Murray critică şi el iarba de la Wimbledon

Tenismanul britanic Andy Murray, nr. 1 mondial şi deţinătorul titlului, a declarat vineri că Arena centrală de la Wimbledon nu este ”de o calitate atât de bună ca în anii precedenţi”, adăugându-se astfel vocilor critice referitoare la acest subiect.

”Sunt câteva gropi şi denivelări chiar în spatele şi în faţa liniei de fund a terenului, mici ridicături. Nu cred că erau (înainte)”, a afirmat scoţianul după succesul său din turul trei în faţa italianului Fabio Fognini (6-2, 4-6, 6-1, 7-5) de pe Arena centrală. Şi adversarul lui a criticat terenul, spunând că este ”foarte prost”.

În ultimele zile, iarba de la Wimbledon a făcut obiectul a numeroase critici, dar acestea erau concentrate mai ales pe terenul nr. 18, unde francezul Nicolas Mahut şi americanul John Isner au disputat meciul cel mai lung din istorie în 2010 (11h05min, 70-68 pentru Isner au setul 5).

”Arbitrul judecător a făcut fotografii terenului: este pămânţ este plin de gropi şi denivelări”, a afirmat joi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, după înfrângerea suferită în faţa americancei Alison Riske, precizând că atât ea cât şi adversara sa au ceruţ în van, schimbarea terenului.

Elveţianca Timea Bacsinszky a criticat şi ea starea aceluiaşi teren marţi, după succesul în faţa portoricanei Monica Puig, campioana olimpică: ”Sunt dezamăgită de calitatea ierbii anul acesta, mai ales pe terenul nr. 18. Nu spun că este periculoş dar este doar a doua zi a turneului şi gazonul este deja distrus”.

Pe arena nr. 17, americanca Bethanie Mateek-Sands s-a accidentat la genunchiul drept joi şi a fost constrânsă să abandoneze în faţa româncei Sorana Cîrstea, care nu a fost atât de critică la adresa suprafeţei de joc: ”Ştiam că iarba este mai periculoasă decât suprafeţele dure sau cu zgură. Iar ceea este s-a întâmplat astăzi (joi) este neşansă. I se putea întâmpla oricui”, a spus Cîrstea.

Organizatorii au respins aceste critici, asigurând că terenurile ”au fost pregătite după aceleaşi norme drastice ca şi în anii trecuţi”.

Terenurile de la Wimbledon au făcut deja obiectul unor polemici şi anii trecuţi. În 2013, jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka s-a accidentat la o gleznă după o căzătură şi a pus problema calităţii suprafeţei de joc. Şi rusoaica Maria Şarapova, care a căzut de mai multe ori în meciul pierdut în faţa portughezei Michelle Larcher de Brito în acelaşi an şi s-a accidentat la şold, a declarat că arena nr. 2 este ”periculoasă”.

AGERPRES

 

Cele mai citite

Related Articles