[UPDATE] Atenție la prezervative! S-ar putea să vă protejați în zadar!

20 iulie 2017

Răspunsul Durex cu privire la prezervativele sparte și expirate puse pe piață în Cluj

”Durex a luat la cunoștință din mass-media situația referitoare la prezervativele sparte și expirate puse în vânzare în Cluj, reclamată de un consumator și adusă la cunoștință Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj.
Ca urmare a verificărilor compania aduce la cunoștința publicului larg că prezervativele Durex Extra Safe aferente celor patru loturi identificate de autoritățile din Cluj nu au fost produse și nici puse pe piață de către Durex, acestea fiind produse contrafăcute.
Durex își exprimă interesul pentru un dialog deschis cu autoritățile și consumatorii pentru a preveni și stopa fenomenul produselor contrafăcute și stă la dispoziția acestora pentru orice informații necesare pentru a facilita investigațiile. Mai mult, compania susține autoritățile vamale românești prin derularea periodică de sesiuni de instruire a personalului în vederea creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme, dar și a identificării și confiscării produselor contrafăcute.
Calitatea și siguranța produselor, precum și sănătatea oamenilor, reprezintă o prioritate majoră pentru Durex compania fiind implicată în mod activ în lupta împotriva celor care pun pe piață produse contrafăcute și a celor care îî sprijină. Prezervativele autentice Durex sunt de calitate superioară, acestea trecând print-un proces amplu de testare a siguranței și calității înainte să ajungă pe piață și la consumatori. De asemenea, prezervativele autentice Durex sunt fabricate cu respectarea întocmai a legislației și standardelor aplicabile.
Consumatorii care au suspiciuni cu privire la calitatea și autenticitatea produselor Durex, precum și cei care vor să primească informații detaliate privind cele patru loturi de prezervative contrafăcute Durex Extra Safe identificate de autoritățile din Cluj, sunt rugați să contacteze compania la office-romania@rb.com sau Telefonul Consumatorului – 021 529 67 00 de luni până vineri între orele 9 și 17.

……………………………………

8 iulie 2017

Comisarii pentru Protecția Consumatorilor au descoperit prezervative Durex pline cu găuri, comercializate de două firme distribuitoare, în mai multe județe din țară, posibil în Timiș și Caraș-Severin.

Site-ul ziardecluj.ro a scriş ieri, că angajatii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj au verificat doi distribuitori de prezervative Durex după ce un client a reclamat faptul că prezervativul pe care l-a folosit s-a spart. Este vorba despre un prezervativ extra safe marca Durex.

„Practic, au fost verificați până la ora actuală trei operatori economici. Spre surprinderea și nefericirea unora, am constatat că ceea ce a reclamat consumatorul se adeverește… În urma verificării lotului respectiv cu apă, s-a constatat că produsele sunt neconforme și prezintă orificii”, a declarat pentru sursa citata, Lucian Rus, comisar superior în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

De altfel, ca să-și demonstreze spusele, acesta a făcut o testare și în fața jurnaliștilor, umplând un prezervativ cu apă. Rezultatul? „Prezervativul s-a transformat într-o adevarată stropitoare. Apa țâșnea din mai multe găuri”, arată sursa citată.

Loturile în care comisarii au găsit prezervative cu găuri au numerele 0010815033 (termen de valabilitate 2020/09), 20108512 (termen de valabilitate 2020/07), 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/06.

Aceste loturi ar fi putut fi distribuite în orice județ din țară, inclusiv în Timiş firmele care aprovizionează magazinele și farmaciile cu astfel de produse în zona de vest a țării fiind atenționate să verifice loturile respective.

Comisarii au retras sute de pachete de prezervative Durex și au aplicat trei amenzi în valoare de 30.000 de lei, dispunând, totodată, ca firmele distribuitoare găsite cu probleme să adune de pe piață toate baxurile din loturile cu probleme și să le distrugă.    (Renașterea Bănățeană)

1 COMENTARIU

  1. Si in caransebes au ajuns. La chioscul din caransebesul nou la serengau. Am luat trei cutii toate defecte si sparte.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles