Turism: o nouă proiecție KineDok în cadrul Universității reșițene

Astăzi de la ora 21.30, în curtea Universității “Eftimie Murgu” din Reșița va fi proiectat documentarul “Turism!”, în regia lui Tonci Gacina.

“Turism!” este un film despre vânători iscusiți, despre prada lor luată prin surprindere și în cele din urmă, despre discreții saprofagi, care sunt acolo pentru a strânge resturile. Fiecare dintre ei are un rol colosal într-un ciclu al vieții care are loc în fiecare vară pe coasta Adriaticii, atunci când “sezonul de vânătoare” începe și mii de turiști din lumea întreagă se îngrămădesc în vizită.

Gazdele experimentate știu fiecare truc cu privire la modul în care își pot face oaspeții să se simtă ca acasă și să revină. Pe de altă parte, turiștii par să trăiască într-o binecuvântată ignoranță în ceea ce privește jocul din care fac parte, observând totul prin lentilele aparatelor de fotografiat. După toată distracția și jocurile, mâncarea bună și priveliștile de neuitat, când petrecerea se termină în sfârșiţ oaspeții părăsesc coasta Adriaticii cu sute de impresii și selfie-uri, iar scena este preluată de personalul de curățenie, care este acolo să facă loc pentru runda următoare și pentru a reporni ciclul.

Proiecția se va realiza în interior (sala B1) în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile.

Cele mai citite

Related Articles