Reşiţa invadată de gunoaiele cărăşenilor: Peste 1.200 de tone ajung, lunar, în municipiul de pe Bârzava

Jumătate din gunoaiele cărăşenilor ajung în Reşiţa.

Peste 1.200 de tone de gunoaie menajere din judeţul Caraş-Severin ajung lunar pe amplasamaentul gestionarului de deşeuri din municipiul Reşiţa. Gheorghe Muntean, comisar şef al Gărzii de Mediu a precizat pentru Radio Reşiţa că, gunoiul din toată partea de sud-vest a judeţului, adică întreaga zonă cuprinsă între Oraviţa, Moldova-Nouă şi până la graniţa cu judeţul Mehedinţi ajunge la Reşiţa, iar de aici printr-un contract de depozitare acesta este transportat la deponeul de la Măldăreşti Horezu:

Gheorghe Muntean a mai subliniat că, din cauza neconformităţilor de mediu, depozitul de la Horezu se va închide în 16 iulie, dată la care România trebuie să lichideze toate depozitele de deşeuri neconforme din ţară.

Şeful comisariatului Caraş-Severin a mai spus că, majoritatea deşeurilor de pe raza celor 77 de unităţi administrative sunt transportate la depozite autorizate din judeţele învecinate:

Cantitatea de deşeuri poate să crească sau să scadă în funcţie de anotimp şi de consumul populaţiei, a concluzionat Gheorghe Muntean. În medie însă pe raza celor două municipii din Caraş-Severin şi a localităţilor limitrofe, lunar, se colectează, între 1.200 şi 1.400 de tone de deşeuri menajere. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: thinglink.com

Cele mai citite

Related Articles