[VIDEO-FOTO] Rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului au fost afișate astăzi. Promovabilitate redusă în Caraș-Severin

113

UPDATE:

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afișate astăzi. De la ora 16.00 s-a trecut la depunerea contestațiilor, perioadă care se va încheia la ora 20.00. Bacalaureatul 2017 s-a încheiat cu un final fericit pentru unii și cu altul, mai puțin fericit, pentru alții. Emoțiile continuă pentru cei care au depus contestații.

Promovabilitatea în Caraș-Severin nu depășește 65%.

Vezi rezultatele aici:

http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx

Unii absolvenți consideră că ediția din acest an a bacalaureatului a fost ușoară:

”Pentru mine a fost foarte bine, din toate punctele de vedere. Consider că a fost un ”BAC” foarte ușor. La română am luat 8.25, la matematică 10, iar la biologie 9.65. Voi merge la Facultate, dar momentan vreau să mă distrez, să sărbătoresc notele acestea, să mă bucur de moment. Voi merge la Timișoara, la economie, contabilitate.”

”Sunt fericit, am luat 8,80 la română, 9 la matematică și 8.15 la biologie. Îmi doresc să merg la Facultatea de sport, în alt oraș. ”

”A fost ok. Se putea și mai bine, la informatică puteam mai mult. Am luat 8.20 la română, 8.05 la informatică și la matematică 8.65 la matematică. Vreau să devin programator, în Timișoara.”

”Pentru mine nu au fost emoții. A fost ok, nu prea îmi pasă cât am luat. Am văzut admis și asta este. Eu n-am fost pregătit la informatică, dar am luat peste 6. Vreau să merg la tehnică dentară la Timișoara.”

Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educației Naționale, de mâine până în 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Cristina Corocan


Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afișate astăzi, până la ora 16,00, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 – 20,00.

Primele statistici arată că rata de promovare la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, la nivel național, este de 71,4 la sută. Tot la nivel național au fost obținute 97 de medii de 10.

În Caraș-Severin din totalul de peste 2000 de elevi care și-au anunțat participarea la Bacalaureat 400 nu s-au prezentat la examen și 3 au fost eliminați. Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educației Naționale, între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susținuta proba scrisa la Limba și literatura româna, pe 22 august — la Limba și literatura materna, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.

Ultima proba, cea la alegere a profilului și specializarii, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orala în Limba româna, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orala în limba materna, iar pe 29 — 30 august — competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internaționala.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, pâna la ora 16,00, și depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16,00 — 20,00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

AGERPRES