Teatrul de vară din Băile Herculane va avea un festival folcloric

377

În staţiunea Băile Herculane se fac ultimele pregătirii în aşteptarea unuia dintre evenimentele anului pe Valea Cernei – Festivalul internaţional de folclor, care se va desfăşura în perioada 3-8 iulie la Teatrul de Vară din Parcul Vicol.

“În această săptămână, echipa de la Sectorul de Gospodărie Comunală s-a deplasat în teren şi execută lucrări de igienizare a Parcului Vicol, taie iarba şi se pregăteşte cât mai bine pentru acest festival. Au fost comandate şi toalete ecologice, ţinând seama că în acest parc nu avem o toaletă publică! Inclusiv în Teatrul de vară se lucrează intenş pentru a asigura un climat cât mai plăcut celor care vor veni şi vor participa la acest festival internaţional de folclor!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

O problemă veche la Teatrul de Vară este lipsa unei copertine deasupra scenei în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile. “Pe viitor vom căuta surse alternative de finanţare în vederea realizării acestui obiectiv… dacă se va întâmpla ca şi în acest an să plouă, locaţia se va muta la Sala de spectacole a Hotelului Dacia!”, ne-a precizat edilul-şef al urbei de pe Cerna.

Paul-Sever SMADU