[FOTO] Mii de persoane din Londra, evacuate din cauza temerilor privind securitatea la incendiu

101

Mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor dintr-un cartier din nord-vestul Londrei pentru realizarea unor lucrări de urgenţă care privesc sporirea securităţii la incendiu, au anunţat autorităţile locale, potrivit BBC News online.

Consiliul local din Camden a anunţat că locuitorii a patru blocuri situate în zona Swiss Cottage din nord-vestul Londrei au fost evacuaţi pentru a fi efectuate lucrări ”de urgenţă” care privesc securitatea în caz de incendiu, scrie Mediafax.

Pompierii au informat că “nu pot garanta siguranţă locuitorilor în aceste blocuri”, a declarat Georgia Gould, liderul Consiliului local din Camden.

Clădirile ce urmează să fie evacuate sunt similare cu Grenfell Tower, un bloc turn afectat recent de incendiu devastator soldat cu decesul a 79 de oameni. Ancheta poliţiei a indicat faptul că panourile de izolare uşor inflamabile ale clădirii ar fi putut avea o influenţă majoră asupra răspândirii rapide a flăcărilor.

“Incendiul din Grenfell Tower a schimbat totul, iar noi nu ne putem permite să ne asumăm riscuri. Tot ceea ce contează este ca oamenii să fie în siguranţă, după ce vom efectua aceste lucrări”, adăugat Gould.

Potrivit autorităţilor, lucrările vor dura aproximativ trei-patru săptămâni.

Decizia a stârnit nemulţumirea locatarilor evacuaţi. Edward Strange, care locuieşte împreună cu soţia şi cu fiica sa într-unul dintre blocurile evacuate, a afirmat că decizia autorităţilor este exagerată. ”Am o fiică, o soţie şi o pisică. Am şi un loc de muncă. Ei spun că lucrărilor vor dura şase săptămâni. Dacă consiliul spune că lucrările vor dura şase săptămâni, probabil vor dura şase luni”, a declarat locatarul revoltat.

Un alt locuitor evacuaţ Ahmed Mohamed, a afirmat că locatarii au avut la dispoziţie doar cinci minute pentru a-şi aduna lucrurile.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a transmis un mesaj pe Twitter celor evacuaţi. ”Gândurile mele se îndreaptă către cei evacuaţi din Camden”, a afirmat May. Joi, Theresa May a declarat în faţa Parlamentului britanic că Guvernul a ordonat examinarea izolaţiilor tuturor imobilelor administrate de autorităţile publice.

Potrivit autorităţilor, peste 600 de imobile din Anglia ar avea o izolaţie similară cu cea de la Grenfell Tower.

foto: dailymail.co.uk