[FOTO] Acoperișul unui internat din Lugoj luat pe sus de furtună

164

Furtuna ce s-a abătut asupra Lugojului, vineri în jurul orelor 18,00 s-a dovedit a fi mult mai “nărăvașă” decât se anticipa, în doar câteva minute generând pagube serioase internatului Colegiului Tehnic “Valeriu Braniște”, dar și altor clădiri din zonă. 

Internatul colegiului a rămas fără acoperiș, acesta fiind smult de vânt și proiectat peste câteva imobile de pe strada Bojinca.

Cei care s-au trezit cu acoperișul în curte dau grădină, unii aflați la mai bine de 100 de metri distanță, au declarat că acoperișul a fost smuls de vânt ca o foaie de hârtie și aruncat peste propriile imobile. Două dintre acestea au suferit daune la acoperișul caselor.

Furtuna a smuls firele de curent, iar lugojenii din zona respectivă au rămas fără energie electrică. La fața locului au ajuns echipajele de pompieri, dar și reprezentanții Compartimentului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Lugoj și directorul colegiului “Braniște”, profesorul Cosmin Gheorghe. Acestia, împreună cu pompierii au evaluat pagubele produse de furtună.

“Pe lângă acoperișul distrus în totalitate, alte trei corpuri de clădire din cadul școlii noastre au fost avariate. Este vorba despre un corp școală și două corpuri atelier. Trebuie să evaluăm pagubele, într-o prima fază am curățat întreg acoperișul pentru a nu exista riscuri”, a declarat profesorul Cosmin Gheorghe.

Acoperișul a fost renovat în anul 2008, conducerea instituției de învățământ neavând pe moment detaliile necesare legate de perioada de garanție, asigurări și altele.