Tren de lux din Banat până pe Litoral

3733

Bănățenii care vor să ajungă la mare au la dispozitie și un tren de lux.

Este vorba de trenul construit la noi în ţară, la fabrica de vagoane de la Arad, şi care, în această vară, asigură o nouă legătură a vestului ţării cu Litoralul, pe calea ferată.

Trenul aparţine unui operator privat şi are preţuri uşor mai scăzute decât cele ale companiei CFR Călători, spune Monica Dinu, purtătorul de cuvânt al companiei.

„Trenul este compus din vagoane produse la Arad, an de fabricaţie 2016-2017, care se ridică la standarde europene. Avem dormitoarele standard şi dormitoarele de lux. De la Arad la Constanţa, biletul la vagonul de dormit de lux costă 281 de lei, la vagonul standard 270 de lei, la cuşetă 184 de lei, iar la clasa a II-a, 139 de lei”, a spus reprezentantul ASTRA TRANS CARPATIC.

Vagoanele au aer condiţionat, reţea de internet şi TV, dar şi cabine de duş.

Trenul circulă pe ruta Arad-Sighişoara-Braşov-Bucureşti-Constanţa, cu plecare din Arad la 21.45 şi sosire în Constanţa la 13.32.

Operator feroviar cu capital privat a fost înfiinţat în anul 2014. Are ca activitate principală transportul feroviar de călători cu vagoane salon, de dormit şi cuşetă.

(Sebastian Dragomir)