Raport ONU: Populaţia lumii va depăşi 11 miliarde de persoane

Până în 2030 populaţia lumii va ajunge la 8,6 miliarde de oameni, în 2050 va fi de 9,8 miliarde, iar în 2100 de 11,2 miliarde – acestea sunt calculele prezentate în raportul Departamentului pentru probleme economice şi sociale al Secretariatului ONU.

În document se arată  că numărul populaţiei Pământului este astăzi de 7,6 miliarde de oameni. Numărul locuitorilor planetei, în ciuda natalităţii scăzute, va creşte anual în medie cu 83 de milioane de persoane.

Deja în 2030 în lume va fi cu un milliard mai mult, în parte pe seama creşterii duratei medii de viaţă. După cum se arată în raportul amintit, peste aproximativ 80 de ani în lume vor fi de opt ori mai mulţi oameni de peste 80 de ani decât în prezent.

Cele mai populate ţări continuă să fie China (locuită de 1,4 miliarde) şi India  (1,3 miliarde).  Se aşteaptă ca până în jurul anului 2024 India să depăşească China în ceea ce priveşte numărul populaţiei.

Potrivit experţilor, între cele zece cele mai mari ţări de pe glob cel mai mare ritm de creştere a numărului de locuitori se înregistrează în Nigeria, care până în 2050 va ajunge, de pe locul VII, în prezent, pe locul III, întrecând la acest indicator Statele Unite. RRA

De același autor

Related Articles