Distincții pentru două jurnaliste de la Radio România!

Jurnalistele MIHAELA HELMIS – realizator la Radio România Actualităţi şi CORINA NEGREA realizator la Radio Romania Cultural sunt câştigătoare, alături de Mircea Ionel Popi de la Radio Helsinki din oraşul austriac Gratz, ale premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pe 2016 la secţiunea radio.

La concurs au participat profesionişti din mass-media şi tinere condeie jurnalistice
din ţară, români din ţările limitrofe şi din diaspora românească.

Juriul a apreciat originalitatea abordării subiectului, abilităţile jurnalistice ale autorului, creativitatea şi relevanţa în acord cu tema concursului care a fost ”Prezentul în spaţiul public”. Lucrărilepremiate au fost publicate sau difuzate în anul 2016.

Mihaela Helmis a fost premiată pentru documentarul ”Amprente în aur” din seria Documentarele RRA, iar Corina Negrea pentru emisiunea ”Pefrontul vaccinării”.

Mircea Ionel Popi, de la Radio Helsinky, Austria a primit premiul pentru emisiunea ”Radio Magazin – România astăzi”. Premiul pentru întreaga activitate publicistică i-a fost acordat lui
Ion Cuzuioc, ziarisţ scriitor şi medic din Chişinău, Republica Moldova, membru al UZPR- filiala Chişinău.

Marele premiu la secţiunea presa scrisă a fost acordat jurnalistei independente Mariana Cristescu de la cotidianul Cuvântul liber din Târgu Mureş. Editorialistul Dan Gîju a fost distins cu Premiul ”Enciclopedica” pentru cartea ”Istoria presei Militare” înscrisă la concurs la categoria ”Carte publicistică”. La secţiunea producţii de televiziune, realizatorului Claudiu Lucaci de la Televiziunea Română, i-a fost acordat premiul pentru documentar de excepţie pentru emisiunea Mica Românie din America.

În afara concursului ,UZPR a acordat 3 premii pentru emisiuni TV de investigaţie şi documentare ce au avut ca temă ”România şi Românii”.

Potrivit preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, asociaţia pe care o conduce este de creaţie jurnalistică şi de utilitate publică, statute acordate de către Parlamentul şi Guvernul României,
asociaţie neafiliată politic sau sindical şi care reuneşte peste 2.000 de ziarişti din ţară şi diaspora.

Premiile au fost acordate în cadrul unei festivităţi desfăşurate aseară în Studioul 2 al TVR şi va fi transmisă la TVR 3 , DUMINICĂ 25 IUNIE, DE LA ORA 16:00.

De același autor

Related Articles