[FOTO] Solstițiul de vară este solstițiul de mișcare – un maraton de fotbal, tenis și fitness

80

Poliţiştii hunedoreni marchează, şi în 2017, cea mai lungă zi din an prin printr-un maraton sportiv de 24 de ore. Este cea de a 6-a ediție a acestui eveniment inedit, intitulat ”Solstițiul în mișcare” și care se desfășoară în Sala Sporturilor din Deva.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu a afirmat:

”Denumirea aceasta a variat în timp, dar intenția este de a marca solstițiul de vară printr-un maraton sportiv de 24 de ore, prin care se joacă fotbal amical. Intenția este de a se promova mișcarea și fair play-ul, dat fiind faptul că pentru polițiști condiția fizică reprezintă un element de bază din pregătirea profesională. Jucătorii vor rezista cu siguranță până dimineață, deoarece întrecerile au loc într-o sală dotată corespunzător, cu aer condiționat și alte facilități.”

Sunt aproape 40 de echipe implicate în această competiție amicală, dintre care 19 aparţin diferitelor subunități şi structuri din componenţa IPJ Hunedoara, iar celelalte 19 de alte structuri ale M.A.I., precum şi de unităţi de învățământ ori de unii parteneri instituționali. Pe lângă activităţile de fotbal în sală, cei interesaţi de mişcare pot practica activităţi de fitness şi tenis de masă.

Fluierul de început al primului meci de futsal a fost dat azi, 21.06.2017, la ora 08:00, turneul urmând a se încheia mâine dimineață, la ora 09:00.

Timp de 24 de ore, fără întrerupere, poliţiştii se întrec cu “restul lumii” în cadrul a 24 de partide de fotbal amical, în care şi-au propus să promoveze mişcarea sportivă – condiţia fizică reprezentând un element de bază al pregătirii profesionale a poliţiştilor.

Cristina Corocan