Universitatea de Vest din Timişoara oferă cazare gratuită candidaților, la sesiunea de admitere 2017

143

Absolvenții de liceu care se vor înscrie la Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul sesiunii de admitere 2017 vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile.

Cazările se vor face în căminul C15, iar perioada pentru care se face solicitare nu trebuie să depășească trei zile. În momentul înscrierii, după depunerea cererii, candidații vor primi un aviz din partea comisiei de admitere și vor fi îndrumați mai departe.

“Măsura face parte dintr-un pachet mai larg de facilități gândite pentru absolvenții de liceu. Amintesc de faptul că Universitatea a deschis centre de admitere în mai multe județe, pentru ca persoanele cu disponibilități reduse de deplasare să parcurgă procedura la ei în localitate. În ceea ce privește cazarea gratuită, cu siguranță sunt candidați din județe îndepărtate cărora le vom ușura considerabil experiența atât din punct de vedere financiar, cât și al efortului de a parcurge într-un timp scurt distanțe mari până în Timișoara. Facilitatea permite candidaților să vină la probe cu o zi mai devreme, cât și timpul necesar pentru alegerea unor modalități de transport convenabile”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Instituţia oferă această facilitate pe perioada admiterii la ciclul licenţă. În acest senş cei interesați vor depune o cerere în momentul înscrierii la facultate.

Admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara este programată pentru perioada 10 – 28 iulie.

Centrele de înscriere și admitere din afara Timișoarei funcționează în perioada 11-14 iulie, în Deva, Reșița, Drobeta – Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

Pe lângă cazarea gratuită și centrele județene, UVT oferă și facilitatea preînscrierii online, în cazul candidaților care, în perioada studiilor liceale, au obținut distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale și internaționale. Detalii sunt disponibile pe pagina de internet a Universității, https://www.uvt.ro/ro/

 

Valentina Adam