Tensiunea crește în Parlament. Se apropie momentul votului asupra moțiunii de cenzură

79
Premierul Sorin Grindeanu gesticuleaza in timpul unei discutii cu presedintele PSD Liviu Dragnea, marti 23 Mai 2017, inaintea lucrarilor Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, eveniment desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Tensiunea crește în Parlament și la sediul Guvernului, pe măsură ce se apropie momentul votului de miercuri, asupra moțiunii de cenzură depuse de PSD si ALDE împotriva lui Sorin Grindeanu.

Dezbaterile și votul asupra moțiunii de cenzură “România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”, depusă de PSD împotriva Guvernului Grindeanu, vor avea loc miercuri, de la ora 11,00.

România are nevoie de un guvern stabil, iar premierul României trebuie să fie doar o persoană integră, a declarat marți, la Berlin, președintele Klaus Iohannis.

“Cu siguranță, eu nu mi-am schimbat opiniile politice și sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiți, din toamna anului trecut le tot enunț. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru”, a afirmat șeful statului, la finalul unui eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice și bilaterale România — Germania, care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, marți seara, “realist” în legătură cu șansele moțiunii de cenzură, fiind de părere că aceasta va trece.

“Sunt realist. Miercuri trece moțiunea”, a afirmat Dragnea, întrebat de jurnaliști dacă este optimist în legătură cu șansele de reușită ale moțiunii de cenzură depuse împotriva Guvernului Grindeanu.

Liderul PSD a fost prezent la o reuniune informală desfășurată la un hotel din Capitală, alături de conducerea lărgită a partidului, membrii CExN, parlamentari, lideri de organizații județene, miniștri demisionari ai Cabinetului Grindeanu, dar și lideri ai ALDE, în frunte cu președintele formațiunii, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

La sosire, întrebat cum privește votul la moțiune având în vedere eșecul negocierilor cu UDMR, Dragnea a spus: “Majoritatea nu a fost făcută inițial cu UDMR”.

Deputatul Victor Ponta anunță că va vota împotriva moțiunii de cenzură, în conformitate cu interesul public și așteptările alegătorilor, “chiar dacă acestea sunt în contradicție cu decizia lui Liviu Dragnea”.

“Ca deputat PSD înțeleg să votez în conformitate cu ceea ce îmi dictează conștiința, interesul public și așteptările alegătorilor mei — chiar dacă acestea sunt în contradicție cu decizia lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi! Mâine voi vota împotriva moțiunii de cenzură …. dacă va mai fi o moțiune de cenzură!”, a scris Ponta, marți, pe pagina sa de Facebook.

UDMR a decis că parlamentarii săi nu vor fi în sală, miercuri, la moțiunea de cenzura.

De asemenea, Traian Băsescu a anunțat că parlamentarii PMP nu vor participa la plenul reunit pentru votarea motiunii de cenzură.

Liderii Coaliţiei spun, însă, că, şi aşa, vor avea destule voturi pentru ca moţiunea să treacă.

sursa foto: mediafax.ro