[FOTO] Ce rol a jucat şi joacă muzica în viaţa voastră ?

„Muzica este o lege morală.Ea dă suflet universului, dăruieşte aripi minţii,  luminează imaginaţia şi învăluieşte în farmec şi veselie lumea şi tot ce ne înconjoară”, spunea, încă, din Grecia Antică, Platon.

Din aceleaşi motive, în Franţa anului 1982, ministrul francez pentru cultură, Jack Lang, alături de compozitorul și jurnalistul Maurice Fleuret,  devenit director pentru muzică și dans în cadrul Ministerului Culturii, au compilat proiectul : ”Muzica e pretutindeni, iar concertele nu sunt nicăieri”, dând astfel un impuls creării acestui festival de muzică, în anul 1981,  pentru ca din anul 1982 să se sărbătorească  „Ziua Muzicii – Fête de la Musique”, chiar de solstițiul de vară.

 Întrebarea emisiunii „Între noi. Rămâne între noi” este:

Ce rol a jucat şi joacă  muzica în viaţa voastră?

La  numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți răspunde la această întrebare, în această seară de la ora 22.

„Ziua Muzicii ” este sărbătorită în mai mult de 700 de orașe din 120 de țări, printre care Germania, Italia, Grecia, Rusia, Australia, Peru, Brazilia, Ecuador, Mexic, Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia. “Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare”, spunea Nichita Stănescu, iar dacă fostele colonii franceze au fost primele care au  beneficiat de acest proiect, astăzi au loc cu această ocazie concerte gratuite în ţări de pe totate continentele, muzica depăşind graniţele geopolitice unind astfel spiritual prin  culoare şi sunet, fiindcă muzica este literatura inimii, ea începe acolo unde se sfârşeşte vorbirea.

  Pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România  Reşiţa.

Epilog:„ Muzica este o lege morală.Ea dă  suflet universului , dăruieşte aripi minţii , luminează imaginaţia şi învăluieşte în farmec şi veselie lumea şi tot ce ne înconjoară.” Platon

 Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles