Guvernul din Spania a lansat o campanie din cauza epidemiei de rujeolă din România

Autoritățile spaniole recomandă vaccinarea copiilor în două etape, cu prima doză la vârsta de 12 luni și a doua doză până la 3 ani. Într-un ordin transmis centrelor de sănătate, se amintește că situația epidemică din România a dus la 30 de decese și la peste 6700 de cazuri de rujeolă. Campania a fost inițiată cu scopul de a preveni contagierea prin membrii comunității românești care călătoresc în și din România.

În documentul transmis clinicilor din regiune, se subliniază că vaccinarea împotriva rujeolei nu trebuie amânată, dar dacă minorul a depășit vârsta de 3 ani, vaccinul nu ar mai fi necesar.

Totuși, autoritățile cer verificarea imunității copiilor, adolescenților și adulților tineri și administrarea vaccinului în cazurile necesare.

Pentru bebelușii care urmează să călătorească în România, în mod special, se recomandă vaccinarea chiar mai repede, între 9 și 11 luni.

Posibilitatea numeroaselor deplasări în România și contagierea rapidă cu rujeolă face necesară protejarea acestui colectiv și reducerea riscului reintroducerii rujeolei în Aragon“, precizează guvernul din Aragon, prin departamentul de Sănătate Publică.

Vaccinul este cea mai bună măsura de prevenire a acestei boli, deoarece este eficient și sigur, se mai adaugă în directiva către centrele de sănătate.

Ultimul caz de rujeolă în regiune a fost raportat în ianuarie 2016, dar în anul 2012, din cauza unei epidemii de rujeolă și rujeolă în România și în Aragon au fost înregistrate mai multe cazuri, în special în rândul românilor din această regiune.

Dacă apare un singur caz de rujeolă, pacientul va fi izolat și secțiile de epidemiologie din provinciile Zaragoza, Huesca și Teruel vor fi notificate de urgență pentru aplicarea măsurilor specifice.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea Aragon trăiesc 48 de mii de români.  RRA

De același autor

Related Articles