Inspecţia Judiciară va analiza înregistrările atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi

12

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate aseară în spaţiul public şi atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Alexandru, relatează Radio România Actualități. 

El a menţionat că sesizarea a fost depusă la Direcția pentru Procurori, care urmează să facă verificări. Inspectorii vor stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, anunţase că va sesiza Inspecţia Judiciară în cazul înregistrărilor în care apare şefa DNA.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat, aseară, o înregistrare în care şefa DNA ar da ordine procurorilor din subordine ”să ajungă la premier”. Din înregistrare nu se poate deduce despre ce premier este vorba. De asemenea, Laura Codruța Kövesi spune că, după decizia Curţii Constituţionale privind ancheta declanşată în cazul Ordonanţei de Urgenţă 13, şi-ar fi dorit ca DNA „să iasă cu un dosar cu un ministru sau măcar cu un dosar important”.

foto: RRA