Peste 150.000 de euro pentru elevii de la Liceul Tehnologic ,,Dacia’’ din Caransebeș

465

Din cauza rezultatelor slabe din ultimii ani de la examenul de bacalaureat, dar și a ratei crescute a abandonului școlar, Liceul Tehnologic ,,Dacia’’ din Caransebeș va implementa un program cu sprijinul Ministerului Educației dar și a Guvernului.

Este vorba despre proiectul ,,Școală după școală’’ care constă în pregătirea elevilor de liceu pentru a susține bacalaureatul și creșterea gradului de promovare a examenului.

,,Suntem în faza de elaborare a acestui proiect. Acesta vizează un număr de 357 de elevi care vor fi încadrați în ,,grupul-țintă’’. Acest proiect prevede activitățile mediale pentru pregătirea examenului de bacalaureat a elevilor din clasele IX-XII. Ei vor fi îndrumați de cadre didactice atât din școală cât și din afară, dar și de un psiholog școlar care va lucra mai ales cu elevii aflați în dificultate’’ a precizat directorul Licelui Tehnologic ,,Dacia’’ din Caransebeș, Florin Bogdea.

Conducerea unității de învățământ din Caransebeș își propune de asemenea oferire unei mese calde elevilor dar și reabilitarea cantinei și a bibliotecii, în cazul în care, vor exista fondurile necesare.

,,Deși, 150.000 de mii de euro pare o sumă mare, totuși în urma realizării bugetului vom vedea dacă ne putem încadra și cu aceste lucruri, în caz contrar, cu siguranță ne vom putea bucura de sprijinul primăriei’’– a mai precizat directorul, Florin Bogdea.

Primăria Caransebeș va oferi de asemenea sprijin acestui proiect. Edilul, Felix Borcean a precizat că va oferi un autobuz școlar pentru transportul elevilor din alte localități dar și cantina Primăriei până la reabilitarea celei din cadrul Liceul Tehnologic ,,Dacia’’ din Caransebeș.

sursa foto:facebook Liceul Tehnologic ,,Dacia” Caransebeș

Andreea Lupșa