Putin şi Infantino au „deschis” Cupa Confederaţiilor 2017

19

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și conducătorul Federației internaționale de fotbal , Gianni Infantino, le-au urat bun venit fanilor din întreaga lume, înaintea startului partidei inaugurale a Cupei Confederațiilor ediția 2017.

Dragi prieteni, vom vedea fotbal! Bun venit în Rusia!”, a spus Putin aseară pe stadionul Sankt Petersburg Arena, scenariul meciului dintre selecționatele Rusiei și Noii Zeelandă.

Liderul de la Kremlin a reamintit că Rusia găzduiește pentru prima oară în istoria sa un turneu de fotbal pe națiuni, iar Cupa Confederațiilor reprezintă o „repetiție generală” în vederea Cupei Mondiale de anul viitor.

Președintele FIFA le-a mulțumit în limba rusă celor patru orașe care găzduiesc meciurile din cadrul Cupei Confederațiilor: Sankt Petersburg, Moscova, Kazan și Soci.

„Am un singur mesaj: veniți în Rusia. O să descoperiți o țară ospitalieră și o să vedeți cel mai bun fotbal din istorie”, a spus Infantino.

Aseară, Rusia a învins Noua Zeelandă cu 2-0, în primul joc al competiţiei.

Peste 50.000 de suporteri au luat loc în tribunele stadionului din Sankt Petersburg, inaugurat cu doar două luni în urmă și care are o capacitate de 68.000 de locuri.