Preşedintele american Donald Trump a anunţat că anulează acordul cu Havana, încheiat de predecesorul său Barack Obama la sfârşitul lui 2014, acord care era considerat un pas istoric pentru dezgheţul relaţiilor dintre cele două ţări.

Într-un discurs la Miami, Donald Trump a prezentat o serie de noi restricţii pentru călătoriile şi afacerile americanilor în Cuba. Trump a promis un acord mai bun, întrucât cel actual nu i-ar ajuta pe cubanezi, ci ar îmbogăţi regimul castrist, transmite Reuters.

Liderul de la Casa Albă a spus că va avea o poziţie dură faţă de opresiunea comunistă din Cuba.

Totuşi, Trump a păstrat multe dintre măsurile de normalizare a relaţiilor luate de Obama, precum redeschiderea ambasadei la Havana.

Criticii săi se întreabă, însă, de ce preşedintele ia acum atitudine faţă de încălcarea drepturilor omului în Cuba, dar minimizează problema din alte părţi ale lumii, cum ar fi Arabia Saudită, mai relatează agenţia de presă.  

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că anulează acordul cu Havana, încheiat de predecesorul său Barack Obama la sfârşitul lui 2014, acord care era considerat un pas istoric pentru dezgheţul relaţiilor dintre cele două ţări. Într-un discurs la Miami, Donald Trump a prezentat o serie de noi restricţii pentru călătoriile şi afacerile americanilor în Cuba.

Trump a promis un acord mai bun, întrucât cel actual nu i-ar ajuta pe cubanezi, ci ar îmbogăţi regimul castrist, transmite Reuters. Liderul de la Casa Albă a spus că va avea o poziţie dură faţă de opresiunea comunistă din Cuba.

Totuşi, Trump a păstrat multe dintre măsurile de normalizare a relaţiilor luate de Obama, precum redeschiderea ambasadei la Havana.

Criticii săi se întreabă, însă, de ce preşedintele ia acum atitudine faţă de încălcarea drepturilor omului în Cuba, dar minimizează problema din alte părţi ale lumii, cum ar fi Arabia Saudită, mai relatează agenţia de presă.  RRA