Un român în vârstă de 50 de ani a apelat la o metodă extremă de protest după ce firma pentru care lucra nu i-a mai plătit salariul, a relatat sâmbătă, 17 iunie, publicația La Nazione.

 

Conform jurnaliștilor italieni românul s-a urcat în turnul unei biserici din Piazza Anita Garibaldi  din Livorno  și a amenințat că se va arunca dacă situația sa nu va fi rezolvată. Românul muncește în construcții pentru o firmă care se ocupă de renovarea unui institut de binefacere din zonă, institut care găzduiește peste 100 de oameni fără adăpost.

Pompierii italieni l-au salvat pe român 

După ce și-a cerut fără succes plata salariului de la patronii firmei, concetățeanul nostru a recurs la gestul de a se urca în clopotnița bisericii și de a amenința că se sinucide.

 

Pompierii și echipajele ajunse la fața locului au avut o misiune extrem de dificilă din cauza înălțimii la care se urcase românul dar până la urmă au reușit să ajungă la el și să-l convingă să coboare.

 

Presa italiană a publicat imagini tulburătoare din timpul misiunii de salvare a românului, pe care le puteți vedea mai jos.