Ludovic Orban este noul președinte al Partidului Național Liberal

Partidul Naţional Liberal l-a ales astăzi pe Ludovic Orban să fie noul preşedinte al partidului. Votul a avut loc în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi, scrie News.ro.

Şefia PNL a fost disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

ACTUALIZARE 18:15 – Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL sâmbătă, în cadrul congresului partidului desfăşurat la Romexpo. Potrivit anunţului oficial, Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi, iar alte 34 de voturi au fost declarate nule. Rezultatul votului a fost primit cu aplauze şi urale de delegaţii PNL prezenţi la congres.


UPDATE 17:10 –  Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, el câştigând alegerile din partid în faţa lui Cristian Buşoi.

Ludovic Orban a fost ales cu o diferenţă semnificativă de voturi faţă de contracandidatul său Cristian Buşoi.

Votul a fost pe buletine.


UPDATE 12:30. Congresul Partidului Național Liberal a adoptat modificările la Statutul liberalilor. Președintele Comisiei de statut, Cătălin Boboc, a prezentat ultimele modificări, respectiv faptul că în Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepreședinți – 8 vicepreședinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politică externă, apărare, siguranță națională, administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene, dezvoltare regională, justiție și drepturi cetățenești, buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri, sănătate, muncă, familie și protecție socială, educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte și minorități, agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, infrastructură de transport, comunicații și societate informațională – și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare. El a precizat că în Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepreședinți.

Aceste modificări au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se o singură abținere.  (digi24)

Cele mai citite

Related Articles