Liberalii își aleg astăzi președintele

10

PNL îşi alege astăzi noul preşedinte în cadrul unui congres care se desfăşoară la Bucureşti, în prezenţa a peste 5000 de delegaţi.

Şefia PNL este disputată de doi candidaţi, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Candidatura lui Viorel Cataramă a fost invalidată după ce moţiunea sa nu a primit sprijinul a cel puţin 10 organizaţii, aşa cum prevede statutul liberalilor, scrie Radio România Actualități.

Totodată, la congres vor fi alegeri şi pentru 36 de funcţii de conducere, la care s-au înscris peste 100 de membri ai PNL.

Cei doi candidaţi rămaşi în competiţie au avut la dispoziţie o lună de campanie internă în PNL pentru a-şi convinge colegii să le acorde un vot de încredere.

Ludovic Orban face apel la unitatea liberalilor pentru ca partidul să devină cea mai mare forţă politică din România şi să câştige viitoarele alegeri.

Ludovic Orban: „Cred că PNL este singura forţă politică care poate reprezenta o garanţie a democraţiei în întreaga societate românească”.

Cristian Buşoi susţine că liberalii trebuie să-şi clarifice oferta politică pentru a recupera electoratul pierduţ să recâştige încrederea tinerilor şi să demonstreze că pot reconstrui România.

Cristian Buşoi: „Ca membru PNL am dovedit întotdeauna seriozitate, ataşamenţ decizie şi o motivare foarte clară de a face o bună imagine în toate poziţiile pe care le-am ocupat cu sprijinul sau în nunele PNL”.

După congresul de astăzi, liberalii se reunesc mâine în Consiliul Naţional de Coordonare, unde vor fi aleşi secretarul general, patru prim-vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate, opt pe regiuni de dezvoltare şi 16 membri ai Biroului Executiv.

foto: ziare.com