Ministrul responsabil cu securitatea clădirilor şi blocurilor-turn din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că guvernul va face tot ce este necesar pentru a evita pe viitor repetarea tragicului incident produs marţi, 13 iunie, când blocul de apartamente cunoscut sub numele de turnul Grenfell din vestul Londrei a fost distrus complet într-un incendiu.

Cel puţin 17 persoane au decedat, peste 70 au fost rănite şi alte zeci de persoane sunt date dispărute în urma incendiului de la turnul Grenfell. Sajid Javid a recunoscut că nu este sigur la câte din cele aproximativ 4.000 de blocuri-turn din Marea Britanie s-au optat la renovare pentru placări exterioare cu panouri de aluminiu, despre care unii experţi afirmă că sunt cauza principală a extinderii rapide a incendiilor.

Nu ştim cu exactitate… Adică, daţi-mi voie să vă spun că oricine locuieşte într-un bloc-turn în această ţară, în special dacă a fost recent placat exterior, este perfect clar că trebuie să fie îngrijoraţ foarte îngrijorat. Ceea ce vom face în primul rând este să revizuim în regim de urgenţă măsurile de securitate împotriva incendiilor la toate clădirile similare din întreaga ţară„, a declarat Sajid Javid.  RRA