Medicii din Caraş-Severin se tem să prescrie medicamente scumpe!

După desfiinţarea comisilor de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, mulţi medici din Caraş-Severin se tem sa prescrie medicamente scumpe! Măsura ar fi trebuit să crească accesul pacientului la medicamente cât mai rapid, iar medicii sa poată prescrie reţetele în locul comisiilor. Dar, teoria nu are nimic de-a face cu practica.

Reprezentanţii pacienţilor din judeţ spun că sunt bolnavi care au tratamentul întrerupt, alţii nou diagnosticaţi care nu au primit deloc medicamentele de care le depinde viaţa, pentru că medicii s-ar teme să răspundă pentru sumele mari la care se ridică medicamentele prescrise!

O analiza realizata de Alianta Pacientilor Cronici arată că prescripţiile pentru bolnavii cronici au scăzut din martie până acum cu aproximativ 20%, aşa cum au recunoscut şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Medicii trebuie să respecte protocoalele, sa stie ce prescriu. Nu se poate prescrie ca la piaţă susţin reprezentanţii Casei!

Probleme întâmpină mai ales pacienţii nou diagnosticaţi care nu mai primesc medicamentele de care au nevoie. Este vorba, mai ales, de cei care suferă de cancer, cei care sunt diagnosticati cu boli hematologice, dar şi cu hepatită.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles