România a pierdut la scor cu Belarus și își reduce șansele de participa la CE

17

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, la Craiova, de reprezentativa Belarusului, scor 32-22 (19-11), în penultimul meci din grupa a 2-a preliminară a Campionatului European din 2018.

În urma acestei victorii, Belarus este calificată la turneul final, iar România mai are şanse doar de pe locul trei şi are neapărat nevoie de victorie în meciul de duminică, dar depinde şi de jocul rezultatelor din celelalte grupe.

În celălalt meci din grupa a 2-a, Serbia şi Polonia au remizat, miercuri, scor 34-34. După cinci etape derulate în grupă, clasamentul este următorul: 1. Belarus 7 puncte, 2. Serbia 7 puncte, 3. România 4, 4. Polonia 2.

Înaintea ultimei etape din grupă, cu meciuri programate duminică, între Polonia – România şi Belarus – Serbia, Polonia este ieşită din cursa calificării la turneul final.

Anterior, tricolorii antrenaţi de Xavi Pascual au obţinut următoarele rezultate: 26-23 cu Belarus, 28-23 cu Polonia, 22-23 şi 22-27 cu Serbia.

Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

Ultima participare a naţionalei masculine tricolore la un turneu final de Campionat European a fost în urmă cu 21 de ani, la ediţia din 1996, când a ocupat locul 9 cu antrenorii Doru Simion şi Nicolae Munteanu.