Președintele sârb Aleksandr Vucic a numit-o joi pe Ana Brnabic, o femeie care și-a declarat deschis homosexualitatea, în funcția de premier, decizie istorică în această țară tradiționalistă a transmis astăzi Agerpres care citează presa internațională.

„Am decis să o propun parlamentului pe Ana Brnabic pentru funcția de prim-ministru. Cred că Ana Brnabic are calitățile personale și profesionale necesare pentru exercitarea acestei funcții”, a declarat Vucic pentru presă.

„Am convingerea că ea va munci din greu, că va arăta respect pentru partidele politice și că va conlucra cu alți miniștri spre binele Serbiei”, a adăugat președintele sârb.

Vucic a fost ales președinte din primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obținut 56% din voturi. El și-a depus demisia din funcția de premier cu o zi în urmă și trebuia să numească un succesor la conducerea guvernului până la 18 iunie.

Începând ca un opozant pro-Rusia al UE, el s-a transformat într-un susținător al aderării Serbiei la UE, deși nu a renunțat la relațiile strânse cu Rusia.