Explozie soldată cu morţi şi răniţi, la o grădiniţă din China

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 60 au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc joi, la o grădiniţă din estul Chinei, a comunicat presa de stat chineză, fără a preciza dacă printre victime se numără şi copii.

Exploziile şi alte accidente sunt frecvente în China, din cauza aplicării deficitare a normelor de siguranţă chiar dacă guvernul a promis că va înăspri controalele pentru a se evita astfel de incidente. Mulţi părinţi îşi luau copiii de la grădiniţă, când a avut loc explozia, în jurul orei 17.00, ora locală, aproape de intrarea în grădiniţa din Xuzhou, din provincia de coastă Jiangsu, a transmis agenţia naţională de presă Xinhua, pe platforma chineză de socializare online Weibo. Două persoane au decedat la faţa locului, iar alte cinci au murit din cauza rănilor, în timp ce alte 59 au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare gravă, potrivit Xinhua.

Cauza deflagraţiei nu este clară, deocamdată, însă unii comentatori online au declarat că a explodat o canistră de combustibil.

RADOR

Cele mai citite

Related Articles