Deconturi nereale la o direcţie sanitar-veterinară din sud-vest

76

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare din Mehedinţi este bănuit de infracţiuni economice şi deconturi în fals. Poliţiştii au efectuat în această dimineaţă 5 percheziţii domiciliare, la mai multe persoane acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării. Valoarea prejudiciului depăşeşte un milion 200 de mii de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei instituții, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripţie sanitar-veterinară din judeţ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acţiuni sanitar-veterinare, desfăşurate în cadrul unor programe naţionale. În baza acestora, reprezentantul instituţiei ar fi decontat şi retras, din conturile bancare, 882.234 de lei. De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăţi, care a concesionat activitatea unei unităţi sanitar-veterinare din judeţ, aprobând la plată deconturi nereale, 430.328 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.

Percheziţiile au avut loc cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Două persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru a da explicații cum au realizat aceste deconturi.

(Sebastian Dragomir)