Român, mort în Italia, nu poate fi adus acasă. Familia nu are banii necesari

Familia unui român care a plecat la muncă în Italia și a decedat în această țară se află într-o situație disperată a relatat astăzi publicația de limba română Rotalianul.

Este vorba despre familia lui Costel Iftode, un român din localitatea Șipote, județul Iași, care nu reușește să găsească suma necesară pentru a îi repatria trupul românului care zace de o săptămână într-o morgă din sudul Italiei. 3000 de euro trebuie să strângă de urgență familia românului pentru a putea să-i aducă trupul acasă. Din păcate aceasta este o misiune imposibilă pentru familie, mai ales că trupul nu va fi ținut mai mult de 14 zile la morgă.

Sora lui Costică, Mihaela Chichirău, a declarat pentru publicația mai sus citată: „Fratele meu se numea Iftode Costică și era născut pe 7 mai, 1967. A început să lucreze pe 1 martie 2017 la cules fructe în cadrul firmei Verardi Luigi din Policoro provincia Matera, regiunea Basilicata. Dacă lucra la negru sau contractul pe care îl semnase a fost înregistrat, nu știu eu din păcate.

 „Consulatul ne-a spus că la spital cineva a dus cadavrul, era mort deja, nu a murit acolo. Ieri am fost anunțați că la autopsie s-a constatat infarct, edem pulmonar și un ulcer gastric”,  a mai declarat sora românului decedat.

Aceasta a mai precizat „Firma la care a lucrat nu a luat legătura cu familia, noi am aflat de deces prin alți români de acolo și, din păcate, nu ne permitem să îl aducem în țară. Decesul este înregistrat pe 9 iunie însă el a murit pe 8. De la Consulat ne-au spus că îl țin la morgă doar 14 zile. Nu am primit nici un ajutor de nicăieri. La Consulatul român din Italia ne-au spus că ei ne pot da doar informații.

Publicația Rotalianul a făcut și un apel de sprijin pentru rudele românului decedat

“Până una alta, vom face din nou apel la marea masă a lucrătorilor români din Italia, a tuturor oamenilor cu suflet, să doneze atât cât își permit și să contribuim la liniștea veșnică a acestui român plecat departe în lume pentru o coajă neagră de pâine. Să-i trimitem trupul fără viață acasă, acolo unde, îl așteaptă o femeie de 90 de ani, bolnavă. O mamă!” – au transmis jurnaliștii români.

Se poate dona în conturile:

RO48INGB0000999906956111 (Ron);

RO25INGB0000999906956137 (Eur).

Codul swift: INGBROBU

Conturile sunt deschise la Ing Bank, pe numele Mihaela Chichirău.

 

Cele mai citite

Related Articles