Atac armat în Statele Unite. Un congresman a fost rănit

12
Police and emergency personnel are seen near the scene where House Majority Whip Steve Scalise of La. was shot during a Congressional baseball practice in Alexandria, Va., Wednesday, June 14, 2017. (AP Photo/Cliff Owen)

Un bărbat înarmat a deschis focul la un antrenament de baseball la care participau politicieni republicani americani, în oraşul Alexandria, din statul Virginia. În urma incidentului, mai multe persoane au fost rănite, între care şi republicanul Steve Scalise din Louisiana, membru al majorităţii din Camera Reprezentanţilor, potrivit poliţiei şi martorilor. Republicanul Mo Brooks, aflat la locul incidentului, a declarat că Scalise se află în stare stabilă şi nu pare a avea o rană care să-i ameninţe viaţa. Brooks a mai spus că s-au auzit cel aproximativ 10-20 de focuri de armă înainte ca poliţia să riposteze.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a declarat „profund întristat“ de incidentul armat, adăugând că atât el, cât şi vicepreşedintele Mike Pence au fost informaţi cu privire la această situaţie şi monitorizează îndeaproape evoluţia ei, relatează Politico.com.

Doi ofiţeri de poliţie au fost, de asemenea, împuşcaţi relatează ABC News, precizând că atacul a avut loc în jurul ore locale 7.30 (14.30 ora României), într-un parc din Alexandria, Virginia, la aproximativ 11 kilometri distanţă de Casa Albă, din Washington DC, transmite News.ro.

Congresmanul Steve Scalise este rănit la şold şi a fost transportat la spital, iar starea acestuia este stabilă. Alte 3 persoane au fost rănite. Potrivit agenţiei France Presse, care citează poliţia din oraşul Alexandria, autorul atacului ar fi fost arestat. Steve Scalise este liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor.