Muzică de film cu Orchestra Naţională Radio

71

Vineri, 16 iunie, ora 19:00, la Sala Radio, Orchestra Naţională Radio invită publicul la o spectaculoasă incursiune într-un gen care nu se regăseşte de multe ori în programele de stagiune: muzica de film. La pupitrul dirijoral se va afla Lubnan Baalbaki, iar solistul serii va fi pianistul şi compozitorul Rami Khalifé.

Seara va debuta cu piesa în primă audiţie Stories pentru pian şi orchestră, compusă chiar de solistul invitaţ Rami Khalifé. Programul va continua cu o selecţie de compoziţii aflate pe coloana sonoră a unor filme care au scris istoria cinematografiei: fragmente din The Magnificent Seven de Elmer Bernstein, marşul din Superman, de John Williamş fragmente din Mihai Viteazul, de Tiberiu Olah. Seara se va încheia spectaculos cu Suita din Star Warş compusă de acelaşi John Williamş unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de film, cu un palmares impresionant: 5 premii Oscar, 4 premii Golden Globe, 7 premii ale Academiei Britanice de Film şi 23 de Premii Grammy, fiind cea mai premiată personalitate după Walt Disney.

Dirijor, compozitor, violonist şi un remarcabil interpret al lăutei, Lubnan Baalbaki a studiat vioara la Conservatorul din Liban, iar ulterior a ales România pentru formarea sa ca dirijor, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Horia Andreescu. Din 2012, Lubnan Baalbaki este dirijor permanent al Orchestrei Filarmonicii din Liban.

Cunoscut pentru modalitatea excepţională de a reinterpreta muzica clasică, Rami Khalifé este absolvent al prestigioasei şcoli Juilliard din New York şi a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Statele Unite, Africa şi Asia. A compus lucrări pentru orchestre simfonice şi a semnat coloana sonoră pentru film şi documentare.

Sponsor al concertului: Sensiblu. „Sensiblu este un susţinător constant al manifestărilor artistice speciale care oferă publicului acces la un cumul intens de trăiri inedite şi pozitive, atât de benefice pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Concertul cu muzică de film susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorală a lui Lubnan Baalbaki nu va face excepţie şi va fi o încântare pentru fiecare suflet aflat în sala Radio”, a declarat Cristian Stancu, Director Marketing Sensiblu.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanoş Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitaş în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Serviciul Comunicare