La cele două termocentrale din Hunedoara se fac investiții

La cele două termocentrale din judeţul Hunedoara se fac investiţii în acest an, iar anul viitor vor fi reabilitate şi reţelele de distribuţie a agentului termic.

Asta înseamnă că în viitor, populaţia va beneficia de servicii de o calitate mai bună, iar divizia minieră a Complexului Energetic Hunedoara va avea mai multe comenzi, pentru că va fi nevoie de mai multă huilă.

Cele două termocentrale din judeţ vor funcţiona separat de exploatările miniere, după ce Complexul Energetic Hunedoara va finaliza separarea diviziei energetice de cea minieră, iar statul vrea să investească în modernizarea lor.

Prima problemă rezolvată e finalizarea staţiei de desulfurare de la Paroşeni, care va face termocentrala să funcţioneze conform normelor de mediu, în timp ce la Mintia sunt prevăzute investiţii necesare atât pentru limitarea poluării, cât şi pentru creşterea eficienţei energetice.

Vestea bună pentru hunedoreni este că şi reţelele de termoficare vor fi reabilitate, iar asta va însemna eficienţă sporită în furnizarea agentului termic şi servicii de o calitate mult mai bună.

Pentru minele din Valea Jiului investiţiile în cele două termocentrale înseamnă siguranţa continuării activităţii, pentru că va fi nevoie de stocuri de cărbune, iar intenţia Ministerului Energiei este aceea de a crea un contract cadru care să garanteze un preţ de achiziţie al huilei ce va acoperi costurile de producţie. (Ilie Pintea RRA)

Cele mai citite

Related Articles