Radu Postăvaru, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio

7

J. S. Bach şi J. Haydn se vor afla pe afişul concertului Orchestrei de Cameră Radio de miercuri, 14 iunie 2017, ora 19:00, la Sala Radio. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Radu Postăvaru, iar protagonista serii va fi solista Cipriana Smărăndescu, cunoscută şi foarte apreciată interpretă la clavecin în România şi pe scena muzicală internaţională, fondatoare a ansamblului de muzică veche „Aliusmodum”, cu peste 500 de concerte susţinute în mai multe ţări europene şi nu numai.

Programul serii va debuta cu Concertul nr. 4 în la major pentru clavecin şi orchestră de coarde de J. S. Bach şi va continua cu o altă lucrare a aceluiaşi compozitor, Concertul nr. 5 în fa minor pentru clavecin şi orchestră de coarde. A doua parte a serii propune două lucrări de J. Haydn: Simfonia nr. 45 în fa diez minor, Hob. I:45 – Despărţirea şi Simfonia nr. 22 în mi bemol major – Hob. I:22 – Filozoful.

Cu peste 1500 de concerte dirijate în ţară şi peste hotare, peste 100 de înregistrări profesionale ca dirijor şi pianist şi mai mult de 200 de emisiuni de radio şi televiziune la care a participaţ Radu Postăvaru este în prezent dirijor al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti, iar din 2015 este profesor asociat la specializarea dirijat orchestră la Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanoş Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitaş în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Serviciul Comunicare