[FOTO] Dăruim viață donând sânge! Cărăşenii oferă o picătură de viaţă pentru semenii aflaţi în nevoi

Campania umanitară “Împreună dăruim viață”, în desfăşurare până în 23 iunie, la Reşiţa.

Este vorba de o campanie de donare de sânge, pe de o parte, iar, pe de altă parte, bonurile de alimente primite de donatorii de sânge sunt transformate în alimente care vor fi distribuite familiilor nevoiașe din Caraş-Severin. Campania are drept scop stimularea donării de sânge prin creșterea numărului de donatori, având în vedere criza permanentă de sânge cu care se confruntă spitalele. Astăzi, de Ziua mondială a donatorului de sânge oamenii au fost destul de receptivi şi au răspuns pozitiv acestei campanii, spune directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Reşiţa, medicul Rodica Neaga:

Campania, iniţiată şi coordonată de Asociațiile Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte şi „Oameni cu suflet” din Reșița a întrunit printre donator şi o parte dintre slijitorii sfintelor altare de la parohiile din municipiul de pe Bârzava:

Acţiunea își propune de-asemenea şi sprijinirea familiilor nevoiașe din județ, iar reşiţenii, cei care nu au putut dona sânge din diverse probleme medicale au donat bonurile de masă, dar şi sume de bani cu ajutorul cărora vor fi cumpărate alimente care vor fi ulterior distribuite celor aflați în nevoi, spune una dintre donatoare:

Amintim că, această campanie de donare de sânge pentru semenii aflaţi în nevoi este accesibilă cărăşenilor şi nu numai până vineri, 23iunie la centrul de transfuzii sanguine din Reşiţa. Mai multe informaţii despre cum şi unde puteţi dona aflaţi pe site-ul radioreşiţa.ro

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR BM), împreunã cu Asociația “Oameni cu suflet” din Reșița, organizează, de astăzi până în 23 iunie, Campania umanitară: “Împreună dăruim viață”.

Este vorba de o campanie de donare de sânge, pe de o parte, iar, altă parte, bonurile de alimente colectate de la donatorii de sânge vor fi transformate în alimente care vor fi distribuite familiilor nevoiașe din municipiul Reșița, dar și din alte localități ale județului.

Astfel, persoanele care au împlinit 18 ani și care îndeplinesc condițiile necesare donării de sânge, sunt așteptate zilnic, între orele 8-11.30, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița, str. I. L. Caragiale nr. 1. Aici se găsește un tabel în care, persoanele care au donat sânge și care doresc să doneze și bonurile de alimente care li se cuvin, pot să-și lase datele de contact spre a intra în legătură cu reprezentanții asociațiilor organizatoare.

Campania are drept scop principal stimularea donării de sânge prin creșterea numărului de donatori, având în vedere criza permanentă de sânge cu care se confruntă spitalele, marcându-se, totodată și Ziua mondială a donatorului de sânge, marcată la 14 iunie.

De asemenea, campania își propune sprijinirea familiilor nevoiașe, în special cele cu mulți copii, atât din municipiul Reșița, cât și din alte localități ale județului, prin colectarea bonurilor de la donatori, cu ajutorul cărora vor fi cumpărate alimente care vor fi distribuite celor aflați în nevoi, înregistrați în bazele de date ale celor două asociații. În funcție de nevoi și dacă situația o impune, campania poate fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior. (Ada Botezan, Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles