[FOTO] Un avion militar de tip MIG 21 Lancer s-a prăbuşit lângă Constanţa

540

UPDATE

Imagini cumplite vin de la locul în care astăzi s-a prăbuşit un avion militar MiG 21 Lancer al Forţelor Aeriene Române. Din fotografii se observă cum aeronava s-a rupt în bucăţi, iar pilotul a scăpat ca printr-o minune, după ce a luat decizia de a se catapulta.

Locotenent-comandorul care pilota avionul militar în cadrul unei misiuni de antrenament a anunţat turnul de control, în jurul orei 11:15, că nu-i mai funcţionează motorul. Ulterior, MiG-ul a început să piardă altitudine, ca în cele din urmă să se izbească violent de sol, scrie radioconstanţa.ro.

Pilotul a fost preluat de cadrele medicale SMURD şi dus la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde va fi supus unor intervenţii chirurgicale, el având fracturi la membrele inferioare şi un traumatism la coloana lombară.

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chiriţa, spune că pilotul este în afara pericolului şi îşi revine.

Reprezentanţii Forţelor Aeriene nu ştiu deocamdată cauzele defecţiunii tehnice sau ce a determinat cu adevărat producerea accidentului, ce putea deveni uşor o tragedie. De ancheta în acest caz se vor ocupa procurorii militari.

În această perioadă, militarii români din Forţele Aeriene participă la un exerciţiu NATO alături de partenerii bulgari.

FOTO: radioconstanta.ro

******************

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare, conform radioconstanta.ro.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

******************************

Un avion militar de tip MIG 21 Lancer s-a prăbuşit la 10 kilometri de aeroportul Mihail Kogălniceanu în judeţul Constanţa, între locălitățile Culmea și Nazarcea, scrie Radio România Actualități.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța cu un elicopter SMURD. La fața locului se află încă mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență deoarece rămășițele Mig-ului încă fumegă.

Deocamdată nu se știe de ce aparatul de zbor s-a prăbușit.

foto: RRA