[FOTO] ‘’Singuri, dar împreună’’ , ora 22, cu Liliana Gherle şi Mircea Boboşa!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Din Banatul de Munte, pleacă spre voi colindul gândului bun, indiferent unde v-ați afla!

Împreună , de la ora 22, la emisiunea ‘’Singuri, dar împreună’’ cu o parte a oamenilor de suflet ce a reuşit în 5 zile să renoveze Compartimentul de Cardiologie al Staţionarului II din Reşiţa, Liliana Gherle şi Mircea Boboşa.

Secţia nu mai fusese reabilitată de statul român de cel puţin 10 ani. Dacă până la sfârşitul săptămânii trecute, cele trei saloane ale secţiei arătau jalnic, astăzi sunt de nerecunoscut. Total reabilitate, dotate cu televizor şi frigider, mobilier nou şi o atmosferă primitoare creată de picturile realizate de cei mai tineri voluntari.

În plus, coridorul secţiei de Cardiologie a fost înfrumuseţat astăzi cu mai multe tablouri cu pozele voluntarilor care au muncit pe brânci în cadrul acestui proiect. Politicieni, oameni de afaceri, directori de bancă, cadre medicale, jurnalişti, pensionari, copii, oameni simpli, cu toţii s-au transformat în voluntari în cele 5 zile şi au renovat această secţie importantă. Saltelele rupte şi murdare, pereţii scorojiţi şi plini cu mucegai sunt istorie. În plus, cele 3 saloane au fost dotate cu televizoare şi frigidere de ultimă generaţie şi au fost decorate cu diverse picturi pentru ca aceste saloane să fie mult mai primitoare. Şi tânărul Adrian Popovici, extrem de talentat a pictat mai multe inimi în cele 3 saloane pentru a le da speranţă bolnavilor. Şi nu a fost singurul şi familia artiștilor plastici, Marian și Maia Truţulescu, a pictat mai mulţi pereţi, iar atmosfera s-a schimbat complet, fiind mult mai primitoare pentru bolnavi.

Jandarmii din Caraş-Severin nu au lipsit de la această acţiune. Aceştia au renovat un salon demonstrând din nou că le pasă de comunitate. Şi voluntarii de la Crucea Roşie au fost extrem de activi şi au participat zilnic la renovarea celor 3 saloane. Unii dintre ei au stat chiar şi 14 ore în secţia de Cardiologie, fără să spună NU POT. Şi familia Aristotel Blaga a contribuit cu o sumă importantă, iar mai multe firme de construcţii din Reşiţa au venit gratuit şi au montat linoleumul antibacterian. Şi farmacia inimii Catena a contribuit, dar şi mulţi alţii.

Şi seful secţiei de Interne, medicul Laurenţiu Creţoni a ţinut să le multumeasca voluntarilor, bucuros de această realizare a comunităţii. Managerul Waldemar Murgu sustine că această iniţiativă este un model de urmat şi cu siguranţă proiectele de acest gen nu se vor încheia aici.

Şi o parte jurnaliştii de la Radio România Reşiţa au participat fizic, nu doar online la această acţiune. Au dat cu şpaclul, au călcat perdelele şi au ajutat la curăţenie. Au participat şi financiar şi ne bucurăm că putem spune că perdelele din cadrul acestei secţii au fost cumpărate de noi cu ajutorul voluntarului inimos Lilii Gherle. Cu putin se face mult!

În concluzie comunitatea din Reşiţa a demonstrat că poate

Povestea acestor oameni deosebiţi o vom afla de la invitaţii noştri.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cu Liliana Gherle şi Mircea Boboşa, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0739.348.688.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles