Reşiţa se schimbă prin lectură? Cetăţenii sunt invitaţi la…lecturi urbane

220

Proiectul ,, Reşiţa se schimbă prin lectură?” este susţinut de Clubul Lions Reşiţa Montană, Primăria Reşiţa, Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin, Centrul de Voluntariat Reşiţa.

Ideea “Little Free Library” a apărut în anul 2009, în Hudson. De atunci, ea a fost preluată şi adaptată în toată lumea, fără a i se schimba obiectivul principal, şi anume cel al promovării educaţiei şi interesului pentru lectură prin schimburi de cărţi gratuite.

Căsuţele de lectură sunt amplasate în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei, în Centrul Civic şi la Grădina Zoologică, şi vor funcţiona după principiul „ia o carte şi pune alta în loc” sau „ia o carte, bucură-te de ea şi apoi returneaz-o”.

Organizatorii doresc ca prin acest proiect să faciliteze accesul reşiţenilor la lectură şi speră să revitalizeze interesul pentru citit.

Pe perioada verii, căsuţele vor fi alimentate cu volume puse la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici”. Reşiţenii care doresc să doneze cărţi pentru acest proiect o pot face în secţiile bibliotecii judeţene.