Cetăţenii comunei Bănia au rămas fără electrocasnice după furtuna de noaptea trecută!

Furtuna a făcut ravagii într-o comună din Banat!

În Bănia, noaptea trecută fulgerul a lovit linia electrică principală de alimentare iar o stradă din cele trei ale satului, a rămas fără curent. Descărcarea electrică a afectat mai multe familii. 14 televizoare şi frigidere care se aflău în priză au fost deteriorate, ne-a declarat primarul comunei, Silvestru Bălan.

Deci noaptea trecută am avut o furtună aici în Bănia. Într-o zonă a satului, fulgerele au afectat câteva case şi aici mă refer la instalaţia electrică şi bunuri electrocasnice. Din câte am înţeles eu de la cetăţeni ar fi vorba de vreo 14 televizoare şi alte obiecte de uz casnic. Până acum nimeni nu a mers cu ele la un meseriaş să vadă dacă sunt arse sau doar siguranţele de protecţie sunt distruse”, a precizat primrul Silvestru Bălan.

Vă reamintim că Administratia Bazinala de Apă Banat a emis în această dimineaţă o nouă atenţionare de cod galben de inundaţii pentru judeţul Caraş-Severin. Creşterile de debite şi de niveluri astăzi au depăşit cotele de atenţie.

La Staţia Hidrometrică Ţerova, pe pârâul Ţerova care este un afluent al Bârzavei s-a înregistrat o depăşire a cotei de atenţie cu 6 cm iar la Soceni pe pârâul Tău care este un afluent al Pogănişului, o depăşire a cotei de atenţie cu 8 cm. În continuare este cod galben hidrologic până la ora 16.00 pe râurile, Timiş, Bârzava, Moraviţa şi Caraş.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles