Misiuni comune la graniţa cu Serbia

128

Misiunile pentru depistarea migranţilor continuă la graniţa cu Serbia. Poliţiştii de frontieră, jandarmii şi poliţiştii acţionează în comun pentru combaterea acestui fenomen, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin, plt. maj. Marius Săndulescu.

„Folosim efectivele postului de jandarmi din Băile Herculane şi în misiunea pe care o desfăşurăm la frontiera de stat a României cu Serbia. Desfăşurăm misiunile mai mult în cooperare cu Poliţia, nu în patrule independente”, a declarat pentru Radio Reşiţa, reprezentantul Jandarmeriei.

În urma acestei colaborări, pe raza localității Oravița, au fost depistaţi ieri, șapte cetăţeni străini care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. S-a constatat că este vorba de șase cetăţeni din Siria și unul din Irak, două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 de ani. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

(Sebastian Dragomir)