Cod galben de ploi torențiale și inundații

178

Cod galben de ploi torențiale pentru aproape toată țara, începând de marți, 7 iunie, ora 18.00, valabil până miercuri, 8 iunie 2017 la ora 23.00.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp şi pe spaţii restrânse 50…70 l/mp.

Și Institutul national de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis marți, atenționări de Cod galben de inundații în județele Caraș Severin și Timiș.

Potrivit hidrologilor se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide dar și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârzava, Moravița, Caraș și Timiș.

Atenționarea este valabilă de marți 7 iunie, ora 14.00 până miercuri, 8 iunie la ora 16.00.

Valentina Adam

foto: meteotm.ro