Elevii din clasa a XII-a au susţinut astăzi prima probă a examenului de bacalaureat

72

Elevii de clasa a XII-a au susţinut astăzi prima probă a examenului de bacalaureat.

Anul acesta bacalaureatul a început cu probele de competenţe, unde le sunt evaluate cunoştinţele lingvistice de comunicare orală în limba română, maternă, o limbă străină, dar şi competenţele digitale.

Tinerii spun că s-au descurcat bine la prima probă.

„Am avut proba orală la Limba română, am avut emoţii întradevăr, dar a mers foarte bine, foarte repede, mi-a picat şi un subiect care mi-a plăcut şi nu mă aşteptam să fie chiar atât de bine.”

„Astăzi am susţinut prima probă la română. Nu a fost atât de stresantă, profesori au fost relativ ok, iar subiectele destul de uşoare.”

Astăzi are loc proba de competenţe la dişciplina Limba şi Literatura Română iar elevii susţin această probă în liceul de provenienţă. În judeţul Caraş-Severin există 29 de licee însă doar 28 de centre de examen deoarece liceul din Bozovici nu este acreditat pentru acest an.

Pentru probele de competenţe s-au înscris 1.609 elevi, iar pentru cele scrise sunt înscrişi 2.374 de elevi. În total în judeţul Caraş-Severin pentru probele scrise avem un total de 14 centre de examen.

În județul Timiș s-au înscris în total 4.188 de candidaţi, atât din promoţiile anterioare cât şi din acest an. Iar competenţele se susţin în 56 de centre de examen de pe raza judeţului.

Un elev de la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, din Lugoj a fost eliminat din examen, fiind surprins cu un telefon celular asupra lui, telefon ce a sunat în timpul probei. Conform metodologiei i se va interzice să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat!

sursă foto: edu-news.ro

(Claudiu Pamfil)